Wat kan en mag ik met mijn mobiliteitskaart?- bzk

Met de mobiliteitskaart kunt u:
Let op: uw werkgever kan aanvullende regels hebben voor het gebruik van de hieronder genoemde diensten (bijvoorbeeld gebruik alleen toegestaan voor dienstreizen)
– Reizen met alle openbaar vervoer (trein, bus, metro en tram) in Nederland
– Een OV-fiets huren bij een dienstreis
– Een fiets parkeren bij een bewaakte fietsenstalling op het station bij een dienstreis
– In het geval van een dienstreis en vooraf toestemming van een leidinggevende kunt u gebruik maken van Intercity Direct.

U reist ‘op rekening’, de factuur gaat rechtstreeks naar uw werkgever.

Voor BZK gelden de volgende aanvullende regels:

– Een OV-fiets huren mag alleen bij een dienstreis en wanneer dit niet in de woon/standplaats is en dient op dezelfde dag weer te worden ingeleverd. Wilt u in uw standplaats gebruik maken van een dienstreis per fiets, dan kunt u in veel gevallen bij BZK een fiets lenen op locatie.
Nieuw: Op een aantal station locaties is er de mogelijkheid tot het huren van een OV-ebike. Voorwaarden voor het huren en de kosten van een reguliere OV-fiets en een OV-ebike verschillen. Zie hiervoor de voorwaarden op de NS-site.
De kosten die Shuttel doorbelast voor het (onjuist)gebruik kunnen worden doorberekend aan de medewerker. Uw ontvangt hierover bericht van de Vervoercoördinator.

– Een fiets parkeren bij een bewaakte fietsenstalling op het station mag alleen bij een dienstreis. In een enkel geval is de stalling de eerste 24-uur gratis, u mag hiervan dan gebruik maken. Langer gebruik is niet toegestaan, de kosten kunnen worden doorberekend.
– Intercity Direct/ toeslagtrein mag niet worden gebruikt bij woon-/werkverkeer.

Categorieën: